Zoeken in deze blog

zaterdag 4 januari 2014

Pannenlappen wat moet je er mee.....

Ik ben op het ogenblik helemaal gek op pannenlappen. Niet om te gebruiken, maar om te haken. Ik heb er achterelkaar een stuk of 10 gehaakt. Vooral de vintage modellen zijn erg leuk. Bijna zonde om te gebruiken. De patronen haal ik van Pinterest of uit oude boekjes. Ik ben op zoek naar oude patronen maar die vind je vooral in het Engels. Lastig, want dan moet je eerst het patroon vertalen. Gelukkig staat op allesoverhaken de benaming van steken in het Engels en Amerikaans.

Het patroon van het pannenlappenjurkje is te vinden op blij-dat-ik-brei. Maar pas op: het haken van pannenlappen is verslavend!
De volgende pannenlap vond ik op whatyousowblog en is echt heel makkelijk te maken. Ik vind hem eigenlijk iets te dun, maar je kunt natuurlijk ook 2 exemplaren aan elkaar haken.

Met de rode pannenlappen ben ik nu bezig. De eerste is klaar. Ik heb het patroon iets aangepast want ik vond de pannenlap te groot worden. Tour 9 heb ik weggelaten. Bij toer 10 heb ik 10 stokjes gehaakt i.p.v. 12. Het patroon is te vinden op lindevrouwsweb met een duidelijke uitleg.


De volgende pannenlappen komen uit een oud boekje van Durable. Met dank aan mijn zus die dit boekje had bewaard.
Ik heb op zolder nog stapels oude Ariadnes liggen uit de tijd dat dit blad nog een echt handwerkblad was. Daar staan vast nog leuke patroontjes in.

4 opmerkingen:

 1. wat leuk al die pannenlappen die jurkjes zijn ook zo leuk echt van vroeger mijn oma had ze ook.
  groetjes corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk dat u dit zo op de site zet allen jammer dat u de laatste drie niet met patroon er bij zet die boekjes zijn er niet meer deel dan het patroon u maakt misschien meer mensen er blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi,

  Ik ben al een tijdje op zoek naar het patroontje van het pannelappenjurkje, maar kom er maar niet aan. Heeft u het patroontje misschien voor mij zodat ik ze ook kan gaan haken? Overal waar ik kom loop ik tegen 3rd party hosting aan en ik snap daar niks van.

  Alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen